14 Mayıs Eczacılık Günü Atatürk Anıtına çelenk bırakma merasimi

14 Mayıs  Eczacılık Günü nedeniyle Fakültemiz ve Eczacılar Odası ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törene, Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Orhan Püsküllü, Erciyes Üniversitesi Genel sekreteri Prof. Dr. İbrahim NARİN, Dekan yardımcılarımız, Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, Kayseri eczacı odası yönetim kurulu ve çok sayıda eczacı katıldı. Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Orhan Püsküllü ise fakülte olarak bu yıl 15’inci mezunlarını vereceklerini söyleyerek; "Bugün 14 Mayıs Eczacılık Günü. Türkiye’de eczacılık mesleğine yönelik ile bağımsız eğitimi vermek üzere 14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’ye bağlı bir eczacılık sınıfı açılmıştır. Bu nedenle eczacılık öğretimine başlanmasının yıl dönümü olan 14 Mayıs, 1968 yılından bu yana Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kılıçer Eczacılık Fakültesi 2005-2006 eğitim öğretim döneminde eğitime başlamış ve ilk mezununu 2010 yılında vermiştir. Bu yıl ise 15’inci mezunlarımızı verecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde 46 Eczacılık Fakültesi eğitim-öğretim yürütmektedir. Bunlardan 14 fakülte tam akreditedir. Fakültemiz ise bu 14 akredite fakülte içerisinde yer almakta olup, 2’inci kez tam akredite olmuştur” ifadelerini kullandı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

21 Mayıs 2024 Salı