TÜRK EĞİTİM VAKFI Üstün Başarı Bursu Başvuruları

TEV Üstün Başarı Bursunun 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı başvuruları hakkında detaylı bilgi için tıklayınız veya https://www.tev.org.tr/burs/tr/9/TEV-Ustun-Basari-Burslari sayfasını inceleyiniz.

TEV Üstün Başarı Bursu başvuruları, 02 Eylül–04 Ekim 2024 tarihleri arasında TEV’in ww.tev.org.tr internet adresinden doldurulacak Üstün Başarı Bursu formu ile yapılacaktır.

Üstün Başarı Bursuna hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen öğrenciler de müracaat edebilmektedir. Bu öğrencilerin üniversiteye girdiği yıl LYS’de ilk 5000’e girmesi, hazırlık sınıfını başarı ile geçmesi ve üniversite birinci sınıf genel not ortalamasının, 4 üzerinden en az 3.50, 100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87.5 olması gerekmektedir.

NOT: İlgili şartları taşıyan öğrencilerin aynı zamanda TEV Eğitim (Yükseköğrenim) Bursu’na da başvuru süresi içinde başvurmaları ve iki süreci birlikte yürütmeleri önerilir.

28 Eylül 2024 Cumartesi