Öğretim Üyelerimizin TÜBİTAK 1001 Başarısı

Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan ÜNAL’ın yürütücü olduğu ve Fakültemiz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Furkan KONCA ve Arş. Gör. Nuh Mehmet BOZKURT'un araştırmacı olarak yer aldığı "Farelerde Parvalbumin Taşıyan Gabaerjik Aranöronların Dizayn Edilmiş İlaç Tarafından Aktive Edilen Dizayn Edilmiş Reseptörler (Dreadds) Yöntemi ile Kemogenetik Manipülasyonlarının Şizofreni Benzeri Davranışsal ve Nörobiyolojik Bozukluklar ile Antipsikotik Cevaba Etkisinin İncelenmesi" başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Gökhan ÜNAL’ın ve Arş. Gör. Mehmet BOZKURT'un araştırmacı olarak yer aldığı "Yeşil Teknolojiler Kullanılarak Kenevir (Cannabis Sativa L.) Çiçek, ve Köklerinden Biyoaktif Bileşiklerin Ekstraksiyonu; Ekstrakt, Eksrakt@Se-Nanopartiküllerinin ve Eksrakt@ Zif-8 Nanopartiküllerinin Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi" ve "Tethya Citrina ve Mycale Massa Süngerleri ile Endofit Mantarlarından Nöroprotektif Etkili Bileşiklerin Araştırılması" başlıklı iki proje de yine TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Doç. Dr. Çiğem YÜCEL'in araştırmacı olarak yer aldığı "Minosiklin Ile Sisplatin İçeren Hedeflendirilmiş Nanopartiküllerin Triple Negatif Meme Kanserindeki Etkinliğinin İn Vitro Ve İn Vivo Olarak Araştırılması" başlıklı proje TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Araştırmacılarımızı ve ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.